La Diada Nacional de Catalunya 2018 | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Cultura La Diada Nacional de Catalunya 2018

La Diada Nacional de Catalunya 2018

par Oriol

La Diada del Onze de Setembre

Tot i celebrar una derrota -la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques el 1714-, la commemoració d’aquesta data s’ha convertit en una jornada per defensar els drets i les llibertats de Catalunya i el País Català. Aquest acte té un caràcter molt propi de Catalunya i reafirma la identitat d’un mateix poble. Aquesta mobilització ha agafat forces els últims anys gràcies a les posicions polítiques.

Festa nacional de Catalunya.

La celebració de la Diada es remunta al 1886, any en què s’organitzaven celebracions per recordar els morts de la ciutat de Barcelona durant la successió espanyola el 1714. Avui en dia, l’estàtua de Rafael de Casanova ha esdevingut l’epicentre de les celebracions.

La Diada es va convertir en una data important per a l’oposició al franquisme, després la mort de Franco, l’Assamblea de Catalunya va convocar l’11 de setembre de 1976 a reprendre les festes que es van deixar de celebrar. El Parlament de Catalunya va declarar dia de Festa Nacional en el seu re-establiment del 1980.

L’Avinguda Diagonal de Barcelona serà enguany l’escenari per la mobilització de la Diada. Com els últims anys, té gran simbolisme polític pels presos polítics i l’1-O

37 trams 

La manifestació es divideix per assegurar que s’empleni totalment. Aquest any hi haurà 37 trams. L’ANC ha registrat 200mil inscrits per la manifestació del 2018.

Aquesta és la ruta del 2018

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER