Sant Jordi 2018 | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Cultura Sant Jordi 2018

Sant Jordi 2018

par Oriol

Festes de Sant Jordi 2018 !

El 23 de abril tota Catalunya homenatge al seu patró, Sant Jordi. Durant aquest dia, els homes ofereixen una rosa als seus éssers estimats mentre reben un llibre  a canvi.

Considerat com el Dia de Sant Valentí català, aquesta festivitat coincideix amb el Dia Mundial del Llibre. Es celebra tan a la part catalana com a la part francesa de Catalunya! Des de Perpinyà fins a Tarragona, tota Catalunya celebra el sant del patró català!

 

Tot seguit unes idees per celebrar Sant Jordi…

A Catalunya:

  • Barcelona, per exemple, les Rambles són ocupades per llibreters i floristes. La Casa Batlló vesteix els seus balcons amb roses liles! Aquesta obra de Gaudí inspirada en la llegenda havia de ser l’epicentre de la festa. La ciutat és desbordada per al multitud en totes les places i llocs públics.
  • Montblanc viu a ritme medieval durant tota una setmana! Aquí es celebra Sant Jordi d’una manera única! Vestits de l’època, venedors de llibres, artesans…
  • Girona celebra Sant Jordi amb música. A més de les celebracions habituals, la Plaça de la Independència és el terreny de joc de la Sardana.
  • A Mataró la festa acaba amb la Fogonada, una barreja de festa i teatre de carrer, espectacle únic on el drac de la llegenda assumeix el paper de líder… Festiu i espectacular!
  • Per Sant Jordi, Tarragona, fa homenatge al llibre i a la rosa. La festa no podria ser completa sense un espectacle de castells! Els 4 grups de castells de la ciutat participen a la festa!

Aquest són només alguns dels exemples, Sant Jordi es celebra a totes les ciutats i pobles de Catalunya.

Però la Catalunya Nord no es queda enrere…

A la Catalunya Nord

  • Perpinyà celebra Sant Jordi el 21 d’abril enguany. Com tots els anys, els esdeveniments es celebraran als espais comuns com fonts i patis de flors…

Aquest any, per primera vegada, la Casa de la Generalitat de Perpinyà i el municipi de Perpinyà s’uneixen per celebrar aquesta festa dilluns 23 d’abril a partir de les 18h en l’Hotel Pams. Aquest festival també serà l’oportunitat per escoltar cançons catalanes i cada adult rebrà una rosa, mentre cada nen pot agafar un llibre.

  • Argelès-sur-Mer celebra Sant Jordi durant 3 dies: dissabte 21, la festa del llibre i la rosa; el 22, cinema-cançó amb una pel·lícula i el dia 23, un taller de conversa en català ofert per El Casal de l’Albera.
  • El 22 d’abril de 2018, Colliure ofereix 3 esdeveniments per celebrar Sant Jordi: Dedicatòries de 14h a 18h al port; a partir de les 16h als carrers de la ciutat el “Passeig del Drac i el Cavaller” i a les 18h un cant coral.

légende saint jordi

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER