Les Falles de la Vall de Boí, del 16 de juny al 13 de juliol | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Cultura Les Falles de la Vall de Boí, del 16 de juny al 13 de juliol

Les Falles de la Vall de Boí, del 16 de juny al 13 de juliol

par Oriol

Las Falles de la Vall de Boí: foc i tradició

Una de las millors maneres de celebrar la l’arribada de l’estiu

¿Què passa al Pirineu Català durant les festes de Sant Joan? Les muntanyes i les valls s’omplen de foc que baixa des del cim de les muntanyes fins els pobles. El nom de la festa és molt conegut: les falles dels Pirineus. Aquestes falles no tenen res a veure amb les de València, l’únic element en comú és el foc i la tradició.

Tot i que aquesta festa es celebra en moltes parts dels Pirineus, les de més interès i popularitat són les de la Vall de Boí. En aquests pobles, durant la nit, la nit agafa torxes plenes de foc i les baixen per la muntanya deixant una imatge única i espectacular.

falles-foc-boí-caminada

Una tradició rural i estiuenca!

En el món rural, les festes populars van estretament relacionades amb els cicles solars i agraris. La tradició diu de baixar el foc, símbol del Sol, fins el poble per purificar els camps i boscs, així com també els habitants de la població.

Les torxes es preparen prèviament, estan fetes de pins de la mateixa muntanya. Els fallaires tenen que pujar-les fins el cim i esperar-se a que es faci de nit. Un cop caiguda la nit, aquells que porten el foc comencen el camí cap al poble. Els fallaires baixen caminant i en filera il·luminant tota la muntanya. Un cop a prop del poble, comencen a córrer entrant al poble i passant per tots els carrers purificant les cases dels veïns. Quan arriben a la plaça major, llencen les torxes a una enorme foguera.

La música també és un element important, a part del foc. En tot moment hi ha música en directe animant a aquells que esperen veure el descens. Finalment també animen l’arribada dels fallaires i comencen la festa! Un espectacle únic!

Aquestes són les falles que podràs veure a la Vall de Boí el 2018:

  • Duro: 16 de juny
  • Boí: 23 de juny
  • Barruera 30 de juny
  • Erill la Vall: 6 de juliol
  • Taüll: 13 de juliol

Més informació a http://www.vallboi.cat/ca/les-falles

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER