Viu les “Historiades” a Salses-le-Château els dies 12 i 13 de maig de 2018 | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Cultura Viu les “Historiades” a Salses-le-Château els dies 12 i 13 de maig de 2018

Viu les “Historiades” a Salses-le-Château els dies 12 i 13 de maig de 2018

par Oriol

Durant el mes de maig, per quart any, la fortalesa de Salses-le-Château reviu el seu passat i us convida a retrocedir el temps per submergir-se a l’atmosfera històrica d’altres èpoques.

salses chateau forteresse

Aquest any, tot ajuda a teletransportar-te a l’any 1639… a la Guerra dels Trenta Anys (1618-1648), que va començar com una guerra de religió entre catòlics i protestants.

Aquesta vegada és quan el rei Lluís XIII, fill de Maria de Médicis, i el seu ministre, el cardenal Richelieu, condueixen a França i busquen annexionar-se al Rosselló. També va ser els moments dels Mosqueters del Rei i l’escenificació de la guerra i les pel·lícules d’espases… Això és Salses aquest cap de setmana!

 

La guerra dels 30 anys van tenir greus conseqüències per la regió catalana i el poble rossellonès.

Breu explicació d’aquella època:

1618: començament de la guerra de 30 anys a Bohemia (a Alemanya, els prínceps protestants es van oposar als prínceps catòlics). Mica en mica, el conflicte creix i es porta a altres països europeus. Els espanyols eren amics dels austríacs i per tant enemics de França

1635: declaració de guerra entre França i Espanya

1638: els espanyols ataquen Leucate

1639: com a represàlia, els francesos agafen Salses i tots els pobles veïns. Els espanyols ataquen la fortalesa on els francesos estan tancats.

1640: afamats i cansats arriba la rendició francesa i els espanyols aconsegueixen Salses.

1648: final de la Guerra dels Trenta Anys

Per tant, la fortalesa de Salses-le-Château va tenir tres moments més mortífers durant aquest període (1639, 1640 i 1642).

El 1659, la firma del Tractat dels Pirineus va decidir unir definitivament el Rosselló a França i fixar els Pirineus com frontera entre França i Espanya, separat per Catalunya.

salses le chateau

A la primavera d’aquest any 2018, esteu convidats el dia 12 i 13 de maig a les Historiades per assistir durant 2 dies als espectacles de combats amb els Mosqueters del Rei, per descobrir el funcionament de les armes de l’època i les tècniques de lluitar, admirar els rapinyaires i les demostracions de cacera, participar en els tallers i meravellar-se amb els experts d’història.

Hi haurà una catapulta de caramels, un tir a l’arc de cavall i un viatge musical de l’Edat Mitjana i el renaixement.

programme salses forteresse

Pregunta pel programa: http://www.forteresse-salses.fr/Actualites/Les-historiades-2018

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER