Festes de la Mercè a Barcelona, del 21 al 24 de setembre | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Cultura Festes de la Mercè a Barcelona, del 21 al 24 de setembre

Festes de la Mercè a Barcelona, del 21 al 24 de setembre

par Oriol

 

Arriba la Mercè, la festa popular de Barcelona. Una de les festes, per no dir la festa, que més gent mou arreu del territori català. Com cada any les activitats són molt diverses i atractives per a molts públics de diferents edats.

Podríem dir que aquesta festa és la última traca de l’estiu! Barcelona acull cada any 2 milions de persones per aquestes dates que celebren el final de l’estiu i donen la benvinguda a la tardor. Si vols aprofundir més amb la història i les particularitats de la Mercè, consulta el nostre article dedicat a la patrona de Barcelona.

Actuacions per a tots els gustos

El programa de la festa està ple d’actes i esdeveniments pensats per tots els gustos i edats. Lisboa és la ciutat convidada a la festa en aquest anys. A continuació destacarem uns quants actes per a tota la família: petits, joves i grans.

La festa comença la tarda del 21 de setembre amb el Pregó de la Mercè (18:30) des del balcó de l’Ajuntament. Enguany Leticia Dolera, guionista, directora i coneguda recentment per la seva defensa del drets de les dones i del seu compromís feminista, serà l’encarregada de donar la benvinguda a la Festa Major. La festa comença al Parc de la Ciutadella amb grups catalans de moda com Animal, Ramon Mirabet i els Buhos.

Dissabte 22 la festa deixa pas a la cultura i a unes activitats per a totes les edats i ideals per a famílies. Des del dissabte fins dilluns, de 12 a 19h al Parc de la Ciutadella els més menuts podran gaudir de las titelles de “Teatro Dom Roberto”, un grup portuguès de teatre infantil. També a la Ciutadella (17h) s’hi fa un taller participatiu de danses africanes a càrrec d’Avelino Chantre. Una bona proposta per la família, eh?

Els diumenges són dies tranquils, no? Doncs durant la Mercè és dia de música i dansa! La música catalana de Dr. Prats (Platja del Bogatell), la música en majúscules de l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Parc Central de Nou Barris) i la dansa de Lisboa Tasca Beat al Parc de la Ciutadella omplen el cartell de diumenge.

Com a bona Festa Major, la Mercè tanca els seus actes de dilluns (dia festiu a Barcelona) amb la Cantada d’havaneres a la Plaça Reial (12h) i amb el famós Piromusical de la Mercè des de les Fonts de Montjuïc a les 22h. Un autèntic espectacle de llum, colors, música i foc!

Aquesta festa tothom se la fa seva. I tu, per què no? Gaudeix de cada acte de la ciutat de Barcelona per acomiadar l’estiu de la millor manera.

També cultura catalana

També hi ha temps per la cultura catalana! Gegants, sardanes i el bestiari de la ciutat es deixaran veure durant el dia i juntament amb els correfocs donen als visitants una imatge real i àmplia del que es és la cultura i el folklore català!

Menció apart tenen els castells. Les millors colles del país es reuneixen a la capital per demostrar el seu poder i fer gaudir al públic amb les millors actuacions. Algunes de les colles que participaran són els Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

 

 

 

Si voleu veure el programa complet, consulteu la pàgina web de les festes: https://www.barcelona.cat/lamerce/ca

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER