“Visa pour l’Image”, de l’1 al 16 de setembre a Perpinyà | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Uncategorized @ca “Visa pour l’Image”, de l’1 al 16 de setembre a Perpinyà

“Visa pour l’Image”, de l’1 al 16 de setembre a Perpinyà

par Oriol

Fotos a Perpinyà

Des de fa 30 anys, Perpinyà acull els fans de la fotografia i els més talentosos fotoperiodistes del món sencer organitzant el Festival internacional dels foto-reporters! Una demostració molt esperada, un moment fort per l’intercanvi d’imatges. Aquest retrobament compte amb més de 200.000 visitants amb més de 3.000 professionals de la fotografia.

Tot es posa a punt per tal que l’obra de la bonica Catalunya es transformi amb una immensa revista internacional obert sobre l’actualitat del món. Els 30 anys de Visa per la imatge ens crida i ens mostra unes fotografies a vegades violentes o escenes sobre vida quotidiana que no ens imaginem ja que són llunyanes, cruels, sorprenents, tendres o fortes però que són en la seva totalitat veritables.

Resultat d'imatges de visa pour l'image

Visa pour l’image, edició 2018

Les exposicions estan repartides per diferents llocs de la ciutat catalana que presenten aquest any 25 reportatges portant temes molt diferents i provinents de tots els continents. Totes són accessibles gratuïtament durant la durada del festival, de 10 a 20h.

Excepcionalment, aquest any, per festejar els 30 anys es fa una exposició especial al Convent des Minimes que presenta una retrospectiva de les fotografies que han marcat la història de Visa pour l’Image, com un àlbum d’aniversari. Una excel·lent manera de rememorar el temps veient l’evolució de la forma i del fons dels reportatges.

Projeccions nocturnes

Els 6 vespres de Visa per l’Imatge, gratuïts també, comencen a les 21h30 del 3 al 8 de setembre. Aquestes nits són projeccions en ple aire lliure al Campo Santo. Porten com a fil conductor l’actualitat del període de setembre del 2017 fins l’agost del 2018 i tracten dels esdeveniments més xocants de diferents punts de vista del planeta. Les escenes tracten temes diferents com les guerres, els conflictes, les crisis, les migracions, les violències, l’esport, la cultura, el medi ambient… És en aquest moment i en aquest claustre medieval on es fan entrega dels diferents premis del festival (4 Visa d’Or i 7 premis més).

De l’1 al 8 de setembre assistiu als col·loquis i participeu a les trobades del Palau de Congressos.

Finalment, us espera una llibreria efímera a Poudrière. Oberta de les 10h a 19h de l’1 al 16 de setembre serà l’ocasió de recollir dedicatòries del 6 al 8 de setembre. També us esperen els estants de les grans marques de tecnologia del sector fotogràfic.

Al marge del Festival, Visa pour l’Image acull també inscripcions a grups escolars del 17 al 21 de setembre de 9h a 17h. Una oportunitat per aprendre desxifrar i analitzar els mitjans.

Per tant, si sou amants de la fotografia, curiosos de l’actualitat silenciosa, admiradors del treball dels reporters o, simplement, curiosos del món d’avui i de demà veniu a Visa pour l’Image de Perpinyà.

Més informacions a https://www.visapourlimage.com/infos

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER