Semana medieval de Montblanc, abril de 2018 | Benvinguts al Blog de Ir Oui Come
Home Cultura Semana medieval de Montblanc, abril de 2018

Semana medieval de Montblanc, abril de 2018

par Oriol

Trobadors, cavallers i dames, 

Vine a Montblanc del 20 al 29 d’abril de 2018 per la Setmana Medieval!

 

Durant 30 anys, Montblanc, el poble medieval català situat entre mar i muntanya, a cent kilòmetres de Barcelona organitza cada any la Setmana Medieval. Aquesta setmana connecta els dos caps de setmana del 23 d’abril, dia de Sant Jordi, festivitat catalana.

En aquesta meravellosa escena natural de Montblanc, una ciutat entre Prades i el Mediterrani diu la llegenda que Jordi, el noble cavaller, va matar el drac que treia foc salvant així la ciutat i la princesa.

semaine médiévale Montblanc

Durant aquesta setmana, Montblanc et convida a donar un salt a l’Edat Mitjana. L’escenari ja està plantat, la ciutat medieval guarneix les parets amb banderoles de nobles, carrers de record feudal, escut d’armes i places amb banderes. Totes les activitats en aquesta ciutat fan referència a l’Edat Mitjana durant una setmana sencera: jocs, debats, activitats esportives i culturals, desfilades… Als carrerons del casc antic trobaràs soldats medievals i nobles cavallers passejant. També hi hauran demostracions de malabaristes, cançons de trobadors i jugulars.

 

Tota la ciutat et porta als temps dels Lores gràcies a més de 400 apassionats habitants que es vesteixen amb vestits d’època. Grans i petits somien i venen de tots parts per viure aquesta setmana única organitzada per l’Associació Medieval de la llegenda de Sant Jordi.

Des de divendres 20 d’abril, vibrareu durant l’espectacle Dracum Nocte que torna a la vida bruixes, dimonis o prostitutes, espectacles de so i llums que són provocades per les forces del mal, seguits de Correfocs als carrers i les places de la ciutat.

Dissabte 21, no et perdis l’excepcional espectacle de la llegenda de Sant Jordi! Mira la representació en la vida real de la llegenda de Sant Jordi que es juga fora les muralles de Montblanc, on es va lliurar la batalla del drac i el cavaller. Un gran espectacle i tan realista que tindràs l’impressió d’haver tornat enrere en el temps.

Això és dilluns 23 d’abril i podràs veure l’entrega de la rosa a la princesa.

Divendres 27: et convidem al sopar reial!

Dissabte 28: Demostració d’armes als torneigs nocturns fora de les muralles.

Durant tota la setmana, pots donar un passeig pel mercat medieval que reuneix els millors artesans i productors locals als carrers i places del casc antic i et conviden a tastar la millor gastronomia catalana.

Visita també el campament militar ubicat fora de les muralles i participa al taller de creació d’escuts, de com tirar a l’arc, l’equitació…

Viu una setmana a l’Edat Mitjana!

 

 

Vous aimerez aussi

Laisser un commentaire

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience. Nous supposerons que vous êtes d'accord avec cela, mais vous pouvez vous retirer si vous le souhaitez. Accepter Lire

15585

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE

NEWSLETTER